CSOKONAI NEMZETI SZÍNHÁZ

Debrecen első és legnagyobb kőszínháza a Kossuth utca 10. szám alatt áll. A mór és bizánci elemeket tartalmazó, romantikus stílusú színházat 1861 és 1865 között építették. A nyitóelőadás Katona József Bánk bán című drámája volt. 1915-ben vette fel Csokonai Vitéz Mihály nevét, 2012-ben kapott nemzeti színházi státuszt. Itt kezdték pályájukat olyan ismert színészek, mint Soós Imre, Mensáros László, Márkus László, Latinovits Zoltán és Hofi Géza.

CSOKONAI FÓRUM

2022 őszére – mintegy 9 ezer négyzetméteren – új kulturális tér jön létre Debrecen szívében, ami a minden igényt kielégítő, modern, 21. századi színháztechnológiának köszönhetően multifunkcionális színházként és képzési központként működik majd.

NAGYERDEI SZABADTÉRI SZÍNPAD

Az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri színháza varázslatos eredi környezetben várja a vendégeket. A Nagyerdei Szabadtéri Játékok változatos műfajok sokaságát (színházi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, családi és kertmozi-programokat) kínálja.

DÉRI MÚZEUM

A több mint 90 éves neobarokk épület állandó kiállításai között Munkácsy Mihály világhírű trilógiája, a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota és az Ecce homo – ezek a múzeum legnagyobb értékei. A lenyűgöző méretű – több mint 4-szer 6 méteres – alkotások előtt állva érezhető, milyen kicsi az ember és milyen nagy a művészet ereje.

MODEM

A Modern és Kortárs Művészeti Központ Magyarország második legnagyobb kiállítóhelye. A gyűjtemény alapját az intézménynél letétbe helyezett Antal–Lusztig-gyűjtemény adja, de Pablo Picasso és Leonardo Da Vinci alkotásait is láthatta már a közönség. Az időszaki kiállítások a modern és kortárs hazai képzőművészet legjavát vonultatják fel.

KÉRDÉSE VAN?
ÍRJON NEKÜNK!