DEBRECZIENER GOURMET FESZTIVÁL

A nagyerdei Békás-tó partján minden nyáron gasztronómiai különlegességeket kóstolhat a nagyérdemű az ország legnevesebb vendéglátóhelyeinek dining éttermek, bisztrókról, food truckok) részvételével.

DEBRECENI BOR- ÉS JAZZNAPOK

A legrégebbi folyamatosan működő hazai dzsesszfesztivált és a Debreceni Borkarnevált 2015-ben vonták össze: a Debreceni Bor- és Jazznapok a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát képviseli a Békás-tó mellett.

CAMPUS FESZTIVÁL

Debrecen négynapos könnyűzenei programsorozatát minden év júliusában rendezik meg a Nagyerdőn.

DEBRECZENI ZAMAT FESZTIVÁL

Minden ősszel változatos zenei stílust képviselő fellépők festik alá az ízélményt: a legnépszerűbb pálinkaházak és éttermek kínálják ital- és étlapjaik legjavát. Immár hagyomány a debreceni páros töltése.

DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL

Hazánk egyik legnagyobb, leglátványosabb kulturális rendezvénye, amely 2016-ban ünnepelte 50. születésnapját. Központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amin a több százezer szál élő virág felhasználásával készített virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak Debrecen utcáin. Mára Virágkarnevál Karneváli Hétté nőtte ki magát – a városba látogatókat gyerekprogramok, koncertek, színházi előadások várják.

ADVENTI VÁSÁR

A főtéren, a Piac utcán és a megújult Dósa nádor téren működik a karácsonyi várakozás időszakában az adventi vásár, ahol egyedi kézműves termékeket, szezonális finomságokat, forró italokat kínálnak.

MIHÁLY-NAPI VÁSÁR

A tavaszi és őszi kirakodóvásáron a legkülönfélébb kézműves és iparművészeti portékák sorából, valamint a legújabb trendet követő holmik közül válogathatunk. A vásárban és a kézművesek utcájában több száz kereskedő és kézműves kínálja portékáit.

MANGALICA FESZTIVÁL

A Kossuth téri rendezvény igazi értéke, hogy az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak a tenyésztőkkel, sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki előállította Kizárólag a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a programon.

MÁRTON-NAPI LIBALAKOMA

Debrecen főterén látványkonyhákban készülnek a hagyományőrző ízletes libaételek és egri borászatok kínálják finom nedűiket az újbor tiszteletére.

KÉRDÉSE VAN?
ÍRJON NEKÜNK!