A Centenario rum története 1985-re nyúlik vissza, amikor Costa Ricában megalapították a prémium rum márkát, célul tűzve ki a hagyományos rumkészítési módszerek megőrzését és a minőségre helyezett hangsúlyt. A Gran Reserva változatot a hagyományos Solera érlelési eljárással készítik, amely a gazdag és sima ízvilágot biztosít. Az érlelést követően a rum különböző tölgyfahordókban pihen, hogy a 6-12 évig érlelt rumok keveréke egy komplex karaktert kapjon. Illata édes és gazdag, a pörkölt cukornád és vanília jegyei mellett fás, enyhén fűszeres és gyümölcsös, mint az aszalt szilva és banán. Ízében a karamell és vanília dominál, amelyet pörkölt fűszeres tónusok, fahéj, szegfűszeg és csipetnyi bors egészítenek ki. A rum lágy, tölgyes és fás jegyekkel, valamint csokoládé és kávé árnyalatokkal zárul, így minden korty egy gazdag és tartós élményt kínál.