Interjú Demény Gábor szállodaigazgatóval.

A MERCURE MÁRKA

ELMESÉL EGY TÖRTÉNETETA HELYRŐL

Debrecen belvárosa kétarcú: egyszerre történelméről mesélő, gonddal óvott régiség és lüktető, szinte mediterrán hangulatú közeg. Hogyan épül be ebbe a miliőbe a Mercure Debrecen?

 

A Bajcsy Invest Kft. beruházásában megvalósuló új, négycsillagos Mercure Debrecen szálloda a belváros ikonikus épületei közelében kapott helyet. A történelmi helyszín és az elegáns szállodai környezet együtt tökéletes élményt nyújt a vendégeink számára. Ez az összhang szorosan kapcsolódik a Mercure márka lényegéhez, mely mindig egy történetet mesél el a helyszínről és annak kulturális örökségéről. A Mercure Debrecen egész évben a virágkarnevál élményét hozza el vendégeink számára. A szálloda ezt a káprázatos színvilágot eleveníti meg.

Elsősorban üzleti utazókra számítanak: milyen szolgáltatásokkal tudják élménnyé tenni akár a rövidebb itt-tartózkodásokat is? 

Az üzleti utazók igénye is nagyban változott az elmúlt évtizedben – már nemcsak egyszerű szállásszolgáltatást keresnek, hanem egyben élménnyel is szeretnének gazdagodni. Ebben tud partner lenni szállodánk, hiszen azon túl, hogy egyedi megjelenésű és kiemelkedő kényelmű szobákkal rendelkezünk, a szállodánk különleges étterme, a Winestone Étterem és bár nyújtotta szolgáltatások különleges élménnyé tudják varázsolni a kikapcsolódásukat. Ráadásul szállodánk – elhelyezkedéséből fakadóan – origó lehet a város nyújottta kulturális élmények eléréséhez is.

A hotel – helyiek számára is nyitva álló – Winestone Étterme valódi gasztronómiai utazást ígér, melynek kiindulópontja a magyar konyha. Áruljon el részleteket az étlapról/itallapról! 

Napjainkban a turisztikai motiváció egyre hangsúlyosabb összetevői az élvezet és a szórakozás. Az elvárások listáján szerepel a kulináris élvezetek nyújtotta öröm. Miközben egyre nagyobb a hangsúly az egészséges, teljes értékű táplálkozáson, a magas minőségű, érzékszerveket gyönyörködtető fogások is szerephez jutnak. Mindig izgalmas, amikor egy új étterem nyílik a városban: vajon kiforrott-e a koncepció, kreatív-e a séf, egyedi-e a dizájn. A Winestone étterem elgondolása két fontos elemből épül fel: az egyik a kitűnő minőségű, magyar és külföldi borkínálat, a másik pedig a helyi ételspecialitások, amelyeket attraktív prezentációval, például egyes fogásokat, fekete kőpala táblán tálalunk; innen ered a „stone” elnevezés is. A Winestone a bor köré épül, amiben mi, magyarok igen erősek vagyunk. A Winestone része a bejáratnál elhelyezett, az utcáról is jól látható borbolt, ahol számos hazai és nemzetközi borkülönlegességet vásárolhatnak meg a betérők. Minden ételhez borokat párosítunk, ezzel is növelve a gasztronómiai élményt. A bor a dekoráció részét is képezi, sőt egy külső shopban meg lehet vásárolni a megkóstolt tételeket (is). Az ételek és italok mellett kollégáink vendégszeretete gondoskodik a felejthetetlen élményekről.

Pályája során Londonban és Budapesten is szerzett tapasztalatot: egy világvárost és egy fővárost követően melyek azok az irányvonalak, amelyek Debrecenben is jól működhetnek? 

Mindegy, hogy hol dolgozol a világban – London, Budapest, Debrecen –, a legfontosabb, hogy élvezd, amit csinálsz, mit is jelent szállodában dolgozni, hogy részt veszel a világ egyik első és legdinamikusabban fejlődő iparágában. A szállodaipar gazdasági változásoktól és nagy eseményektől függetlenül világszinten egyre csak növekszik. Fontos dolgok számomra:

1. Emlékezetessé teheted a vendégek kikapcsolódását
Neked is a szabadidőd az egyik legdrágább kincsed? Biztosan számodra is fontos, hogy azt hol töltöd. A hotelvendégek utazási céljuktól függetlenül pihenni érkeznek a szállodába, és nekik is fontos, hogy ezt tiszta és barátságos környezetben tehessék. Minden szállodai munka a vendégek pihenését és szabadidejét szolgálja. Ha a szoba ragyogón tiszta, ha a recepciós segítőkész, az emberek jobban érzik majd magukat, és feltöltődhetnek. Örömmel emlékeznek majd vissza a nyaralásukra, a hotelre, ahol a dolgozóknak köszönhetően ideális környezetben pihenhettek.

2. Barátságos emberekkel dolgozhatsz
A legtöbb szállodai munka nyitott és kedves személyiséget igényel. Ez azt jelenti, hogy egy hotelben nagyobb eséllyel találkozhatsz vidám, pörgős kollégákkal és nagyobb a valószínűsége, hogy egy barátságos csapatban dolgozhatsz nap mint nap.

3. Nincs szükség évtizedes tapasztalatra ahhoz, hogy elkezdd
Lehetsz kezdő. A szállodai munka legtöbbje nem igényel sok-sok éves munkatapasztalatot. Ha precíz vagy és igényes a munkádra, ha fontosak számodra a vendégek igényei, ha probléma esetén is képes vagy kedvesen feléjük fordulni, máris kiváló vendéglátóvá válsz.

4. Folyamatosan fejlődhetsz emberileg és szakmailag
A szállodai munka során szükséged lehet kedvességre, kreativitásra és jó problémamegoldó képességre. A változatos helyzeteknek és a csapatmunkának köszönhetően folyamatosan fejlesztheted a személyiséged és haladhatsz előre szakmailag.

A népszerű virágkarnevál jegyeit tükrözi vissza a szálloda dizájnja, ami különleges gesztus, egyben remek áthallása a város turisztikai vonzerejének. Készülnek-e programokat, látnivalókat kínálni a szállóvendégeknek? 

Debrecen város a karneváli héten virágokban fog pompázni, rengeteg városi programmal, melyekről folyamatosan érdeklődnek és tájékozódnak is tőlünk vendégeink. A Mercure Debrecen a karneváli hét első napján, azaz augusztus 15-én, hétfőn nyitja meg kapuit. Első vendégeinket ezen a napon fogadjuk. A Mercure brand Debrecenbe is elhozza egyedülálló Winestone Éttermét, mely szintén augusztus 15-től várja mind a szállóvendégeket, mind a debrecenieket. A szórakozás mellett a pihenésre vágyók fitnesztermünkben, finn szaunánkban lazíthatnak. Kollégáink kedvessége és segítőkészsége garancia arra, hogy a Mercure Debrecenben eltöltött idő emlékezetes maradjon mindenki számára, és vendégeink visszatérjenek hozzánk.

Az országszerte jellemző munkaerőhiánnyal hogyan birkóztak meg? Kellett-e ezzel kapcsolatban bármely területen kompromisszumot kötniük kollégáik kiválasztásánál? 

Mindenki számára ismert, hogy a COVID-19 járvány a turisztikai ágazatot nagy mértékben sújtotta. Sok munkavállaló elhagyta a szektort, kevesen tértek, térnek vissza. Szerencsére időben elkezdtük a munkaerő-toborzást minden részlegre. A jelentkezőknél vonzóak voltak a nemzetközi szállodalánc adta lehetőségek. Voltak területek, melyekre nehezebben, de sikerült alkalmazni a megfelelő képzettségű és létszámú kollégákat.

KÉRDÉSE VAN?
ÍRJON NEKÜNK!