ÍZLETES ÉTETEK, KREATIVITÁS:

EZ A MERCURE DEBRECEN WINESTONE ÉTTERME

Házias ételek, újragondolva: Balogh Károly executive chefet a konyháról faggattuk.

Debrecen környéke, az Alföld gazdag minőségi alapanyagokban, akár hús- és tejtermékekről vagy zöldségekről van szó – mit tudnak helyből beszerezni? Törekvés-e az ilyen jellegű fenntarthatóság?

Megújulni mindig érdemes! A gasztronómiában az egyik legegyedibb dolog, hogy az alapvető hagyományokat a modern stílussal ötvözhetem, így folyamatosan újat alkothatok. Az ételek elkészítését nemzetközi tapasztalataimnak köszönhetően új dimenziókba tudom helyezni. Törekszem arra, hogy a legkiválóbb alapanyagokat használjuk az ételek elkészítésénél. Szerencsére régiónkban megtalálhatóak csodálatos kézműves készítmények, melyek helyet kaptak a konyhai alapanyagok között. A termelők nagy részével igen jó kapcsolatot ápolok.

 

A hotel étterme a gasztronómia legmagasabb színvonalának képviseletét ígéri. Mit jelent ez részleteiben?

„Hiszem, hogy egy sikeres vendéglátás a konyhában kezdődik!” A Winestone Étterem és bár nem kizárólag a hotel vendégeit szólítja meg, hanem a debreceni közönség számára is vonzó gasztronómiai élményt nyújt azzal a céllal, hogy a kínálat felvegye a versenyt a környező éttermekkel. Az étlap összeállításánál elsődleges szempont volt a helyi, magyar specialitások szerepeltetése újragondolt tálalásban, meghagyva a házias ízeket. Helyi termelők minőségi alapanyagait felhasználva szeretnénk elérni, hogy vendégeink számára a legfinomabb fogásokat tudjuk tálaljuk. Szem előtt tartjuk a speciális étkezési igényeket is, hogy minél szélesebb körben ki tudjuk szolgálni vendégeinket.

Korábban úgy nyilatkozott, a tányéron az íz a legfontosabb – de valójában mi lehet ennek a pszichológiája: mitől ízlik egy étel?

Az egyedi ízvilág, amit az elkészített ételeinkkel képviselünk, könnyű, friss és modern, ahol kreativitással érdekes kombinációkat alkotunk a már eleve ízletes ételekből. A tradicionális ételeket mai modern technikákkal készítjük el és francia eleganciával tálaljuk a vendégeink igényeihez igazodva.

 

Említsen olyan fogást/fogásokat, amihez Debrecenben talán nem juthatunk hozzá máshol, ezért anélkül is érdemes betérni, hogy szállóvendégek lennénk.

Térjen be hozzánk egy vacsorára, és Ön mondhatja el a szeretteinek, barátainak miért is érdemes az szállodánkat és az éttermünket választania. Ahol ne felejtsük el: az íz a legfontosabb!

 

A vendéglátás önmagában is jelentős munkaerőhiánnyal küzd, ám egy négycsillagos szállodának professzionális konyhai stábra van szüksége. Honnan érkeztek a kollégái? Mi alapján állította össze a csapatot?

A kiválasztásnál a többéves tapasztalat, kreativitás és a szakács szakma iránti szenvedély döntő volt. Meg kell említeni a Bajcsy Invest Kft. és az Accor-csoport által biztosított, magas szintű munkahelyi feltételeket, juttatási csomagokat – és nem utolsósorban a bérezések is kiemelkedőek a szállodaipar többi szektorához képest. Ezáltal remélhetőleg hosszabb távon tudunk együttműködni a kollegákkal, ami manapság biztonságot ad, és fontos a munkavállalók számára is. Fiatal, dinamikus csapatom az általam kijelölt úton halad, minden részlet megbízható szakemberek kezében van.

A BELVÁROS SZÍVÉBEN

WINESTONE

ÉTTEREM

A Mercure Debrecen Winestone étterme és bárja olyan miliőt ígér, amire helyben nincs példa: valódi színfoltot a kissé szürke és egyhangú lokális kínálatban. Nagyszerű lehetőség, hogy a gasztronómiai új léptékét a szállóvendégek és a külsős látogatók is megtapasztalhatják – regionális szinten is egyedülálló, javarészt a helyi gyökereket őrző és megmutató, avagy azokat igényesen újragondoló konyhaművészettel gazdagodik Debrecen. Balogh Károly executive chef nem ismer kompromisszumot: szerinte a jó vendéglátás a konyhában kezdődik,

ennek okán csapata kiválóan képzett szakemberekből áll, akikkel együtt célja nem egyéb, mint a gasztronómia legmagasabb színvonalának képviselete. Kollégáival együtt azon dolgozik, hogy vendégek a legjobb fogásokat élvezhessék nap mint nap és valódi ízélményben legyen részük. Azt vallja, a tradicionális és a modern ételek felé ugyanaz az elvárás érvényesül: mindegyik tányéron az íz a legfontosabb. A Mercure Debrecen konyhája egyszerű, friss, könnyű, üdítő nemzetközi konyha, ahol a helyi hagyományokat őrző ételeket modern konyhatechnológiával ötvözve készítik el.

WINESTONE

BÁR

Aki bort iszik, jól tudja: nem elhanyagolható szempont, hogy mi kerül a pohárba, legyen szó akár színről, származásról, testességről vagy évjáratról. Mást kíván az ember egy fárasztó nap után, megint mást egy könnyű desszerthez. A borok rajongói kifogástalan kiszolgálásban részesülhetnek a hotel Winestone bárjában, ugyanis a bőséges kínálaton túl – ahol felvonulnak a legjobb borvidékek és borászatok tételei – felkészült kollégák igyekeznek még jobban élvezni és mélyebben megismerni az isteni nedűk karakterisztikáit. Élvezze, majd koronázza meg a napot! Térjen be a Mercure Debrecenbe, és válasszon a különlegességek közül! Kóstolja meg a Winestone bár válogatott borait!

 

Találja meg az Önhöz vagy a hangulatához leginkább közel álló fajtát!

KÉRDÉSE VAN?
ÍRJON NEKÜNK!